perjantai 26. syyskuuta 2014

LOUNAS YHDELLE








Olin sopinut jo kouluaikaisen ystäväni kanssa lounastreffit kotiimme tälle päivälle, mutta aamusta jouduin ne perumaan, koska nuorimmalle pojallemme oli yön aikana noussut kuumetta. Tosi harmi, koska olemme ystäväni kanssa viime aikoina nähneet aika harvoin ja tämä ei ollut ensimmäinen kerta kun joudun perumaan viime hetkellä sairastelun takia.

Noh, tein kuitenkin suunnittelemani lounaan itselleni ja tuli minun makuuni niin hyvää, että ajattelin jakaa ohjeen tänne blogiinkin. Pidän bataatista ja varsinkin syksyyn sopii hyvin keittoruoat. Siispä tein Bataatti-kookoskeittoa ja päälle vielä paistoin kanaviipaleita.

BATAATTI-KOOKOSKEITTO KANALLA:

2 Bataattia
1 Iso sipuli
2 Valkosipulinkynttä
1 Punainen chili
1 Lime
2 dl Kasvislientä
6 dl Kookoskermaa
450 g Kanaa

Kuori ja kuutioi bataatti. Kuori ja pilko sipuli ja valkosipuli. Poista chilistä siemenkota ja pilko se pieniksi paloiksi. Kiehauta kasvisliemi ja kookoskerma kattilassa ja lisää sinne bataatti, sipulit ja chili. keitä niin pitkään että bataatin ovat pehmenneet (n. 10. min ). Soseuta sauvasekoittimella ja purista sekaan limen mehu. Lisää tarvittaessa suolaa. Paista ja mausta naturelkana ja lisää se keiton päälle.

Ohjeen keittoon löysin täältä, mutta tein itse keittoa vähän enemmän ja lisäsin siihen tuon kanan, joten muokkasin hieman alkuperäistä ohjetta.

Nyt viikonlopun viettoon ja odottelemaan Vain Elämää sarjan toista jaksoa. Löytyykö muita sarjan faneja ja onko teille tälle kaudelle jo oma suosikki löytynyt?

Jonna

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos viestistäsi : )