keskiviikko 24. kesäkuuta 2015

CRETE

Palattiin maanantaina kotiin häämatkalta Kreetalta. Viikko meni nopeasti auringon alla 33 asteen lämmössä. Meillä oli koko viikon vuokra-auto käytössä niin päästiin hyvin liikkumaan ja näkemään eri paikkoja. Meidän hotelli oli Agii Apostolissa, joka oli aika pieni paikka Plataniaksen ja Hanian välissä. Hotelli oli hieno ja palvelu viiden tähden mukaista. Oli kyllä uskomattoman hiljaista hotellilla, kun ikäraja oli 16-vuotta.

Muutamana iltana käytiin Hanian vanhassa kaupungissa ostoksilla ja satamassa syömässa. Kävelimme kapeita kujia ihastellen kauniita vanhoja rakennuksia. Ruoka oli todella hyvää. Mieleen painuvin ateria oli varmasti tonnikalapihvi grillattujen vihannesten kera. Tzazikia ja fetasalaattia tuli syötyä melkeinpä joka aterialla.

Yhtenä päivänä ajettiin Kissamoksen satamaan, josta lähdettiin koko päivän kestävälle laivaretkelle. Ensimmäinen pysähdyspaikka oli Gramvousan saari, jossa kiipesimme 137metrin korkeudella olevaan linnoitukseen. Näkymät tuolta ylhäältä turkoosinsiniselle merelle oli huikeat. Saarelta matka jatkui Baloksen laguunille, jossa vietimme kolmisen tuntia uiden ja aurinkoa palvoen. Uskomattoman kauniita paikkoja sitä löytyykin vain kolmen ja puolen tunnin lentomatkan päästä.

Näkymät meidän huoneen parvekkeelta

Hotellin terassi


Hotellin oma ranta

Meidän menopeli

Nam

Stifado

Tonnikalapihvi

Meriahventa

Aamiainen merinäköalalla : )
Hania

Hania majakka

Gramvoussa


Balos

Balos

Yhtenä päivänä ajettiin puolitoista tuntia todella kaunista (pelottavaa) serpenttiini vuoristotietä Elafonissoksen rannalle. Se oli kaunein ranta jossa olen koskaan käynyt. Kuvat puhukoon puolestaan:

Elafonissos











Viikko kahdestaan teki hyvää ja nautittiin joka hetkestä! Pojillakin oli ollut mukava viikko mummun ja hänen miesystävän kanssa, eikä ikäväkään kerennyt kasvaa ihan mahdottomaksi viikon aikana. Iso kiitos siis teille! Toivottavasti täällä suomessakin ilmat nyt lämpenisi niin päästäisiin kaikki nauttimaan kesästä. Yksi selfie tähän loppuun ( mies ei nimittäin liiemmin harrasta tota valokuvaamista )


4 kommenttia:

  1. Oi mitä ihania kuvia ja tunnelmia! Me ollaan myös matkailtu Kreetalla useampaan otteeseen, Plataniaksessa ja Haniassa. Elafonissos on paratiisi maan päällä, mun suosikkikohteeni
    tuolla saarella. Ihana rusketus sulla, teillä on ollut varmasti iiiihana loma <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, oli kyllä ihania paikkoja ja rentouttava loma! Toivottavasti täälläkin nyt vihdoinkin alkaisi kesä niin pääsis lapsetkin nauttimaan.

      Poista
  2. Oi ja voi mikä ihana rusketus! Elafonissos on minunkin suosikkini Kreetalla. Ihan uskomattoman kaunis paikka.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, kiitos : ) Oli kyllä todella kaunista! Hyvää kesää !

      Poista

Kiitos viestistäsi : )