tiistai 2. kesäkuuta 2015

UUSI HUONEJÄRJESTYS FENGSHUIN MUKAAN

Kerroin jo aiemmin että meillä oli sisustussuunnittelu kurssilla yhtenä aiheena Fengshui sisustaminen. Kiinnostuin aiheesta niin paljon, että halusin lisää tietoa ja menin jatkokurssille. Kurssilla sain ihan konkreettisia vinkkejä miten vaikkapa omassa kodissa voi käyttää fengshuita ja lisätä harmoniaa, sekä hyvää energiaa eli chi:ta. Nämä sitten puolestaan vaikuttavat asukkaiden hyvinvointiin ja terveyteen.

Fengshuissa pystytään laskemaan jokaiselle ihmiselle synnyin vuoden mukaan oma minggua numero, joka kertoo mitä elementtiä ja ilmansuuntaa sinä edustat.  Elementit ovat vesi, maa, puu, metalli ja tuli, joista jokainen edustaa yhtä ilmansuuntaa. Teimme oman kodin pohjapiirrustuksen mukaan ilmansuuntakartan, jossa jaoimme huoneet kodin keskipisteen mukaan omiin ilmansuunta alueisiin. Laskin jokaiselle perheenjäsenellemme oman minggua numeron (eli oman elementin ja ilmansuunnan) ja näin pystymme nyt pohjapiirrustuksesta katsomaan missä ilmansuunnassa kodissamme meillä yksilöinä on parasta olla.

Teimme alakerran leikkihuoneesta työhuoneen ja yläkerrassa siirsimme nuorimman poikamme vanhaan työhuoneeseen. Nyt kaikilla on omat huoneet (omassa parhaassa ilmansuunnassa) ja lelut omissa huoneissaan. Syy tähän muutokseen ei ollut pelkästään fengshuista innostuminen, vaan pääasiassa se että saataisiin kaikki nukuttua paremmin. Meidän nuorimmainen tulee jo alkuillasta meidän sänkyyn ja mies ei pysty nukkumaan. Nyt on siis pakko aloitaa unikoulu ja viedä poika takaisin omaan sänkyyn. Siksi on parempi että hän on omassa huoneessa, ettei valvotettaisi veljiä.

Nyt työhuoneen ollessa alakerrassa se sijoittuu pohjoisen alueelle, joka taas on uran, etenemisen ja uusien alkujen aluetta. Tämä toivottavasti auttaa meitä työhön liittyvissä asioissa. Työhuoneen järjestyksen olen myöskin tehnyt fengshuin mukaisesti. Siitä voisin tehdä sitten ihan oman jutun myöhemmin. Tässä kuvassa kuitenkin jo esimakua tulevasta jutusta : )

Olisi kiva tietää jos siellä on muita fengshuista kiinnostuneita ja teidän kokemuksia aiheesta?


2 kommenttia:

  1. Hienoa Jonna :) Ihmiset yleensä valittavat kun lapset herättävät yöllä tai ovat levottomia. Sinä ainaskin olet ottanut asian hoitaakseen :). Hienoa että olet niin avoin kaikille uusille asioille etkä juurtunut johonkin opittuun kaavaan tai tapoihin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, uusia juttuja on aina kiva kokeilla ja jos ei tuota haluttua tulosta voi aina palata vanhaan : )

      Poista

Kiitos viestistäsi : )