sunnuntai 1. maaliskuuta 2015

LAUANTAI-ILLAN KOKKAILUJA








Niin se on helmikuu ohi ja ollaan taas lähempänä kevättä, ihanaa !

Lauantai meni nopeasti kun oli tekemistä aamusta iltaan. Aamupäivä pyhitettiin pyykkäämiselle, siivoamiselle ja kaupassa käynnille. Päivällä mentiin poikien kanssa leffaan katsomaan Risto Räppääjä ja Sevillan saituri elokuvaa. Ei tarvinnut lähteä kauas kun Kinotours esitti leffan meidän lähikoululla. Mun mielestä ihan mahtavaa ja tällaista toimintaa pitää ehdottomasti tukea.

Iltapäivällä poikien isovanhemmat tulivat kylään ja kokkailtiin yhdessä herkullista ruokaa. Ostin joku aika sitten Kala-autosta Jättikatkarapuja ja niistä valmistimme illallisen. Tein joskus Avec Sofien blogista löytämälläni reseptillä aivan ihanaa katkarapuspagettia, mutta en enään löytänyt reseptiä. Siispä sävelsin hieman.. Tarvitset :

Salottisipulia 5 kpl           
Valkosipulia 7 kynttä
Korianteria
Kermaa 3dl
Parmesania
Suola
Pippuri
Tuoepasta 2 pussia

Jättikatkarapuja 1kg
Chiliä 2 kpl
Inkivääriä
Valkosipulia 4 kynttä
Limemehua 2 kpl
Oliviiöljyä
Suolaa
Pippuria


Pilko chili ja valkosipuli sekä raasta inkivääriä. Laita sekaan oliviiöljyä, kaksi limen mehua sekä suolaa ja pippuria. Sekoita sulaneet jättikatkaravut sekaan ja anna maustua.

Kuullota pilkotut sipulit ja keitä pasta al denteksi. Laita keitetty pasta sipuleiden joukkoon ja lisää kerma ja reilusti parmesaania, sekoita hyvin.

Tässä samalla paistoin jättikatkaravut, muutama minuutti per puoli. Kunnes väri muuttuu kauniin punertavaksi. Aseta ravut pastan päälle, lisää vielä parmesaania ja koristeeksi korianterin lehtiä.

Lisukkeena meillä oli vielä salaattia, patonkia ja maustettuja herkkusieniä. Juomana vettä basilikalla maustettuna ja tietenkin valkkaria lauantain kunniaksi. Ai että maistui, vaikka itse sanonkin : )

6 kommenttia:

  1. Kuulostaa todella hyvältä ja kiva kun oli mukava ilta :)

    VastaaPoista
  2. Kaunis esillepano ja kattaus. Ruokaa rakkaudella :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Jaana. Välillä on kiva panostaa vähän enemmän kuin arkisin : )

      Poista
  3. Löysin blogisi kotiblogit lehden kautta ja heti silmiini osui tuo uskomattoman kaunis vitriini! Osaatko sanoa mistä se on hankittua? :)Ellen

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hienoa kuulla! Vitriini onkin mun lempi huonekalu ja se on ostettu Indiq Livingistä pari vuotta sitten. Sain sen mieheltä äitienpäivälahjaksi : )

      Poista

Kiitos viestistäsi : )