torstai 27. marraskuuta 2014

JOULUN TUNNELMAA





Pian ollaan jo joulukuussa ja itsellä ei vielä joulufiilis ole täysin iskenyt. Kerran ollaan lasten kanssa pipareita leivottu ja siinä samalla kuunneltiin joululauluja. Yhtään lahjaa en ole vielä ostanut, enkä oikeastaan koristellut kotia vielä mitenkään jouluisasti. Viime viikolla laitoin kyllä jouluvalot etupihan tuijjaan.

Tietenkään vielä ei olla lähelläkään aattoa, mutta kivahan sitä on fiilistellä jo etukäteen. Mikä teille tuo jouluisen tunnelman? Itsellä lumi on kyllä suuri osa talven ja joulun tunnelmasta ja toivottavasti tänä vuonna ei tarvitse viettää mustaa aattoa. Joululaulut, kynttilät, ruoka ja leipominen on myös isoa osa joulua. Pääasia kuitenkin mulle on yhdessä oleminen perheen ja lähisukulaisten kanssa, rauhoittuminen ja antamisen ilo. Äitiyden myötä siitä on tullut vielä tärkeämpi juhla. On se vaan niin mahtavaa seurata lasten jännitystä ja riemua. Voin kyllä sanoa että olen "jouluihminen", tarkoitan että mulle se on tärkeä juhla, enkä voisi kuvitellakkaan viettäväni sitä ulkomailla.

Kuvat ovat viime joulusta, kun vielä asuimme ihanassa vuokratalossamme Espoon maaseudulla.

2 kommenttia:

  1. Kauniita kuvia! Täällä ei myöskään vielä joulu fiilistä keleistä johtuen, mutta pikku hiljaa ajatuksissa jo kolkuttelee. Nyt kahden lapsen äitinä nautin joulussa perheen kanssa vietetystä ajasta ja erityisesti lasten riemusta. Tänään leivottiin muumi piparitaloa tyttären kanssa ja laitettiin joitain jouluvaloja. Joulun kaupallisuus ahdistaa vuosi vuodelta enemmän. Nyt sopisimme sukulaisten kanssa ettei ostella aikuisille lahjoja. Saa nähdä miten onnistuu. Kaapit pursuaa jokaisella tavaroita edellisistä vuosista. Nyt keskitymme materian sijasta hyvään ruokaan ja seuraan. Lapset toki saavat lahjansa. Saimme alkuvuodesta vauvan joka oli meille kaikille kovin odotettu. Siinä lahjaa kerrassaan. Emme kaipaa puolisoni kanssa lahjoja vaan nautimme perheestämme ja sukulaistemme seurasta pyhien aikana. Hyvää joulun odotusta ja kiitos ihanasta blogista!
    Piia

    VastaaPoista
  2. Kiitos kauniista viestistäsi Piia ja onnea uudesta perheenjäsenestä! Meillä on yritetty myös jo muutamana vuonna tuota ettei aikuiset ostaisi toisilleen mitään, mutta aina joku kuitenkin lipsuu sopimuksesta. Yleensä lasten isovanhemmat.. Olen samaa mieltä että tavaraa on paljon ja ihmisten pitäisi keskittyä enemmän toisiinsä ja niin mekin aiomme tehdä. Hyvää joulun odotusta sinulle ja perheellesi!

    VastaaPoista

Kiitos viestistäsi : )