perjantai 15. elokuuta 2014

UUDET TUULET PUHALTAA



Meillä on ollut erikoiset ja jännittävät edellis viikot. Nimittäin meidän vanhemmat pojat Elias 09 ja Aksel 2011 aloittivat päiväkodin kaksi viikkoa sitten maanantaina. Olin sitä ennen Akselin kanssa muutamana päivänä tutustumassa hoitajiin ja toimintaan ja sen jälkeen pojat ovat olleet reippaasti ja innokkaina ihan itse päiväkodissa. Olen itse vielä kotona meidän yksi vuotiaan kanssa ainakin vuoden ja pojat  ovat siitä syystä lyhennettyä päivää hoidossa. Meillä kävi tosi hyvä tuuri kun saatiin pojille paikat viereisestä päiväkodista 400metrin päästä kotoa.

Nyt alkoi näyttää siltä että Elias ja Aksel ovat siinä iässä että kaipaavat uusia virikkeitä ja kavereita niinpä päiväkoti tuntui oikealta ratkasulta. Ja kyllä on ollut kiva katsoa kuinka intoa täynnä he ovat heti herättyään lähdössä leikkimään uusien kavereiden kanssa : )Tosin ensimmäisen viikon jälkeen kun vein pojat päiväkotiin oli itku herkässä ja ikävä yllätti. Tilanne oli kuitenkin rauhottunut nopeasti hoitajan sylissä. Kaitpa se menee niin että välillä on helpompia ja välillä vaikeanpia päiviä.

Mulla on siis tulossa ihan kiva ja helppo vuosi siinä mielessä, että päivisin on hoidettavana vain meidän pienimmäinen. Saan tehtyä päivän aikana kotiaskareet ja illalla on sitten aikaa ja energiaa touhuta isompien poikien kanssa.Tarkoitus olisi myös aloittaa joku harrastus Oskarin kanssa kun siihen on nyt päiväs aikaan mahdollisuus. Ensimmäisen lapsen kanssa sitä tuli kyllä käytyä muskarissa, vauvauinnissa ja jumpissa, mutta kummasti nyt muiden lasten kanssa ne on jäänyt. Kuulostaako tutulta?

Nyt alkaa olla lomat ohi ja suurimmalla osalla arki jo alkanut, siis tsemppiä syksyyn ja nautitaan arjen pienistä iloista!
Jonna

4 kommenttia:

  1. Hej! Jag såg på Instagram att du läser Sköna hem så jag antar att du förstår svenska! Jag pratar bara finska på sportplan och i mitt arbete och eftersom jag inte varit varken på sportplan eller i arbete på flera år så känns finskan lite främmande.

    Jag ser att ni funderat kring samma saker som vi! Jag ska vara hemma tills yngsta barnet fyller två, alltså ett år till. Vi övervägde dagis till dom två större barnen nu från hösten eftersom åtminstone den äldsta är i behov av mera stimulans och aktiviteter än hon får hemma. Vi valde ändå av flera orsaker att vänta med dagis och låta alla tre börja samtidigt nästa höst. Äldsta flickan får börja dagklubb nu istället två förmiddagar i veckan.

    Hoppas att dagis starten går fint för pojkarna era, njut av hemmalivet du också! Fint med egentid tillsammans med yngsta barnet, tiden går så fort. Du vet.

    Terveisiä pohjanmaalta!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hej Sofi. Det var så fint at höra om dig! Jag förstår betre den pratar svenska : ) men ny jag måste försöka. Jag har också läst din blog och tänker att det är roligt att vi har en så likartad livssituation .

      Har du fortfarande tid för idrott ? Fortfarande, åtminstone du ser riktigt bra : ) Jag har försökte idrotta men der har varit svårt med tre lite barner och därför min motivation försvinner.

      Jag hoppas allt det bästa för dig och för din familj ! Det skulle vara trevligt ibland för att se om du kommer i Esbo eller Helsinki.

      Hälsningar från Esbo!

      Poista
  2. Huh huh, nyt taisi tulla todella huonoa ruotsia, toivottavasti saat edes jotain selvää, pahoittelut : )

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ei tullut, hyvin kirjoitit ja kaiken ymmärsin! Kyllä munkin on pakko yrittää suomeksi, hyvä harjoitus tämä on jos joskus meinaan taas työtä tehdä :)

      Onhan meillä aika samanlainen elämäntilanne, on mielenkiintoista seurata blogin kautta teidän ja sun elämää siellä pääkaupunkiseudulla. Monipuolisia päivityksiä sulla on, ja kauniita kuvia! Jos joskus tullaan niin pitkälle kun Espooseen niin ilmoitan :D Tuntuu että kesän Turkumatka oli meille (tai mun hermoille) ihan max. Tehän matkustatte paljon lasten kanssa, jag är imponerad!

      Kiitos, olen kilpailu-uran lopettamisen jälkeen säännöllisesti (vaikka ei paljon) liikkunut. Eniten olen harrastanut hyötyliikunta lasten kanssa (vaunukävelyä tai-juoksua, pyöräilyä). Frejan syntymän jälkeen olen taas ruvennut käymään salilla pari tai kolme kertaa viikossa.

      Kaikkea hyvää sinnekin, sinulle ja perheellesi!

      Poista

Kiitos viestistäsi : )