perjantai 13. kesäkuuta 2014

NEW ENGLAND TYYLIÄ : TÄHTIÄ, SISALIA JA FISHERMAN VALAISIMIA











Uuteen kotiin muuttaessa hävitimme melkeinpä kaikki vanhat mattomme. Osa myytiin tai annettiin eteenpäin ja loput vietiin kaatopaikalle. Pidin tosi paljon vanhoista Ikean Tårnby juuttimatoistamme , mutta valitettavasti niistä irtosi materiaalia, joka jäi kiinni vaatteisiin ja levisi joka paikkaan. Siispä piti löytää toiset matot tilalle ja halusin uusienkin olevan samaa värimaailmaa ja mielellään jotain luonnonkuitua.

Katselin erinlaisia sisal- ja juuttimattoja kunnes päädyin taas Ikean mallistoon ja sieltä tähän ihanaan OSTED sisalmattoon. Hankimme mattoja olohuoneeseen, sekä ruokailutilaan isoimman koon 212x300cm ja lisäksi keittiöön ja eteiseen pienemmän koon käytävämatot 80x240cm. Iso matto on hyvännäköinen ja erittäin käytännöllinen, varsinkin ruokapöydän alla koska tuoleja mahtuu siirtämään ilman että matto jäisi tuolin jalkoihin kiinni. Suosittelen lapsiperheellekkin, koska matolle kaatunut neste ei heti imeydy mattoon vaan sen kerkeää kuivaamaan talouspaperilla.

Poikien huoneiden värimaailma on sini-puna-valkoinen ja satuin löytämään alennuksesta juuri New England tyyliin sopivat matot, joista löytyy nuo värit. Myös meidän makuuhuone ja työhuone saivat myös uudet matot eli siltäosin sisustus alkaa olla valmis.

 Nyt kun tässä talossa on huoneita enemmän kuin edellisessä kodissamme, meiltä puuttui kattovalaisimia. Etsin sopivia Fisherman valaisimia ruokailutilaan, sekä olohuoneeseen ja siinäkin asiassa Ikea vei voiton. Lähinnä kyllä hintansa puolesta, nimittäin OTTAVA kattovalaisin sattui olemaan vielä tässä kuussa alennuksessa ja saimme näitä valaisimia useita muiden liikkeiden yhden valaisimen hinnalla. Meillä kävi sähkömies ja sain vihdoinkin kauan haaveilemani kaksi valaisinta ruokapöydän päälle. Eteiseen ja keittiöön valitsimme neliön malliset plafondit. Ne tuovat hyvin valoa ja ovat käytännölliset. Alakerrassa on nyt sisustukselliseti yhtenäinen linja kun matot ja valaisimet jatkuvat samanlaisina kaikissa toisilleen avonaisissa tiloissa.

Vieläkin on yläkerran huoneisiin tapetit laittamatta ja eteiseen pitäisi koota se kenkäteline, joten pikkuhiljaa hyvä tulee ; )

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos viestistäsi : )