maanantai 11. toukokuuta 2015

FENGSHUI

Meillä oli lauantaina koulussa vuorossa kodin sisustamisen fengshui. Täytyy sanoa että mulla oli päivään lähtiessä vähän epäileväinen ennakkoasenne , koska mulla ei aiheesta ollut oikeastaan ollenkaan aikaisempaa tietoa/kokemusta. Ajattelin että se ei varmaankaan ole ihan mun juttu, mutta päivä muutti mielen kyllä totaalisesti. Oli todella mielenkiintoista ja fengshui toi mulle ihan uuden näkökohdan sisustamiseen ja elämään yleensäkkin. Ilmoittauduin samantien jatkokurssille, joka alkaa jo huomenna.

Fengshui = Vesi ja tuuli

Lyhyesti , fengshui on vuosituhansia vanha kiinalaista rakennus- ja sisustus kulttuuria ohjannut oppikunta. Sen avulla haetaan omaan elämään ja koti ympäristöön harmoniaa , onnea , hyvinvointia ja terveyttä.

Fengshuissa kiinnitetään huomiota elämän ja kodin energioihin joita on chi = positiivinen energia ja sha = negatiivinen energia. Fengshuin perusta on chin tasapainoittava virtaus joka tuo harmoniaa kotiisi ja elämääsi.

Yksi iso osa fengshui sisustamista on less is more. Koti pitää pitää puhtaana, sekä kaikki ylimääräinen tavara/vaatteet/lelut/roskat pitää poistaa kodista ja rikkinäiset asiat täytyy korjata. Näin hyvä energia "mahtuu" kulkemaan ja täyttämään kotisi. Huono energia tarttuu turhaan tavaraan ja likaan. Koulusta kotiin tullessa aloin samantien siivoamaan : )

Meidän piti ottaa kouluun mukaan oman kodin pohjapiirrustus josta määritettiin kodin keskipiste. Ilmansuuntien mukaan teimme jokaiselle oman kodin fengshui kartan . Siitä voi tarkastella eri ilman suunnista tulevia energioita kohti kodin keskipistettä. Kaikilla ilmansuunnilla on oma elementti tuli,maa,metalli,vesi ja puu, joilla on sitten omia symboleita, joita kodissa tulisi käyttää tällä kyseisellä ilmansuunta alueella, jos haluaa saavuttaa mahdollisimman hyvän energian ja harmonian kyseiseen tilaan.

En mene aiheeseen nyt sen syvemmin, koska olen vielä niin alussa aiheen opiskelun kanssa.
Sen verran tämä yksi opiskelupäivä fengshui sisustamisessa sai kuitenkin minussa heti aikaan, että tein pieniä muutoksia meidän eteisessä, jota pidetään fengshui ajattelussa kodin tärkeimpänä osana. Se on meidän käyntikorttimme muille, sen kautta kaikki hyvä tulee sisään : chi energia, me itse, vieraat ja kaikki mitä hankimme kotiimme mm.( ruoka jolla ravitsemme itsemme ). Siitä syystä sen täytyy olla siisti, valoisa ja mielialaa kohentava tila. Siivosin ja hankin uudet matot (vanha oli jo likainen ja reunat kääntyneet rullalle) ja lisäsin kenkähyllyn päälle kauniin karttajulisteen kehyksineen. Mitäs tykkäätte näin kuvien perusteellä tän hetkisen eteisen fengshuista : ) ?
4 kommenttia:

 1. Your stile is wonderful! Love all the pure white! So good for the soul!
  HAPPY DAYS
  Elisabeth

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Thank you ,thats nice to hear! have a good weekend!

   Poista
 2. Hei

  Voisitko joskus kuvata myös teidän wc:t ja kylpyhuoneen:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei. Pistetään muistiin, kyllä se onnistuu. Hyvää viikonloppua!

   Poista

Kiitos viestistäsi : )