tiistai 28. heinäkuuta 2015

VIIKKO 1 EDINBURGH

Hello!

Terveisiä täältä Skotlannin Edinburghista. Ensimmäinen viikko koulutusta on jo takana ja aika on mennyt tosi nopeasti. Asumme keskustasta noin 10 minuutin kävelymatkan päässä West Endissä neljän kollegani kanssa. Kämppä on tosi hieno ja ikkunasta näkyy Edinburghin linnakin. Uudet työkaverit (suomalaiset sekä paikalliset) ovat ihan super mukavia.

Kaupunki on kaunis ja ollaan pyöritty ristiin rastiin ja katseltu paikkoja työpäivien jälkeen. Nopeasti täällä kyllä oppi liikkumaan. Meidät on jaettu neljään eri kahvilaan ja oma kahvilani Stockbridge Starbucks on 25 minuutin kävelymatkan päässä kotoa . On ollut kiva seurata syntymäpäivälahjaksi saamasta aktiivisuusrannekkeesta askelmääriä ym ym, kun täällä on tosiaan kävelty aikas paljon.

Kaksi ensimmäistä viikkoa meillä on baristakoulutusta, jonka jälkeen alkaa esimieskoulutus. Ihmettelin tänne lähtiessä, että miten voi mennä 6 viikkoa kouluttautumiseen kahvilaesimies työhön..? En ihmettele enään. Pelkästään juomien reseptejä on yli 1200 erinlaista. Lisäksi kaikki muut tuotteet siihen päälle. Työskentely tavat juomien valmistamisesta asiakaspalveluun ja kaikki siitä väliltä, on Starbucksilla mietitty tarkkaan ja niitä myös noudatetaan pienintä yksityiskohtaa myöden. Täällä ei voi lähteä sooloilemaan oman mielen mukaan. Mikä on kyllä mun mielestä hyvä juttu, silloin kaikki tietää mitä tehdään ja missä järjestyksessä.

Oma koulutus on mennyt tähän asti hyvin ja olen läpäissyt kaikki tähän asti opetetut asiat. Kyllä tässä kuitenkin työpäivän jälkeen on ollut aika puhki, kun uutta asiaa tulee niin paljon. Kielen kanssa ei ole ollut ongelmia, eikä mulle ole ainakaan tähän mennessä tullut niin pahaa skottiaksenttia vastaan etten olisi saanut selvää. Eiköhän sekin päivä vielä koita.. : )

Ensi viikon lauantaina tulen jo ensimmäisen kerran käymään suomessa neljäksi päiväksi niin ei pääse ikävä kasvamaan ihan ylitsepääsettömäksi.

Tässä vähän kuvia ekalta viikolta sieltä täältä:






















1 kommentti:

  1. Varmasti antoisa koulutus ja niin ihanissa maisemissa! Tsemppiä sinulle ja kertohan, miten koulutus etenee. Itse kun olen ihan eri alalla mutta SUURI kahvinystävä.

    VastaaPoista

Kiitos viestistäsi : )